DOLAR33,9951% -0.21
EURO38,0903% 0.39
STERLIN45,2591% 0.46
FRANG40,1217% -0.36
ALTIN2.827,63% 0,88
BITCOIN63.162,815.044

Aziz Yıldırım NEDEN KAYBETTİ?

Yayınlanma Tarihi :
Aziz Yıldırım NEDEN KAYBETTİ?

Fenerbahçe’de kongre biteli neredeyse bir ay oldu ama yankıları devam ediyor. Aziz Yıldırım’ın kazanacağına inananların en çok sorduğu soru ise gündemden düşmüyor: AZİZ YILDIRIM NEDEN KAYBETTİ?

 

Sarı lacivertli kulüpte Haziran ayı başında yapılan seçimli kongrede Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışmış, altı bin oy farkıyla Ali Koç üçüncü kez yeniden başkanlığa seçilmişti. Ancak seçim gününe kadar gerek söylemleri gerekse Jose Mourinho hamlesiyle Aziz Yıldırım’ın kazanacağına inananlar büyük bir hayal kırıklı yaşıyor. En çok sorulan soru ise Aziz Yıldırım’ın arkasına güçlü bir rüzgar almasına rağmen neden kaybettiği!

 

FenerGundemi.com olarak bu soruyu Fenerbahçe’nin ileri gelen isimlerine ve kongre üyelerine sorduk. Aldığımız cevaplar ve tepkiler ise neredeyse aynı. İşte o nedenler:

 

EN BÜYÜK NEDEN SEÇİM EKİBİ!
Aziz Yıldırım’a yakın önemli isimlerin ilk sıraya koydukları neden Aziz Yıldırım’ın 2018 yılında da birlikte çalıştığı seçim ekibi oldu. Seçim ekibinin Aziz Yıldırım’ı yanlış yönlendirdiği, kongre üyeleri ile arasına mesafe koyduğu, gidilmesi gereken pek çok yere götürülmediği hususunda birleşen Fenerbahçe’nin ileri gelenleri, 3 haftalık kısıtlı süre zarfında Aziz Yıldırım’ın insanlara yapacaklarını anlatacak kadar çok şansının olmadığını ve bu sırada orataya çıkartılan pek çok asparagas söylenti yüzünden de Yıldırım’ın hızının kasıtlı olarak kesildiği yönünde. Ayrıca Aziz Yıldırım’ın yönetim listesine neden bazı isimleri almadığı da halen merak konusu. Yönetim listesini güçsüz bulan bazı kongre üyeleri, “Hakan Bilal Kutlualp ve Ozan Balaban gibi isimler o listede muhakkak olmalıydı” görüşünde birleşiyor.

 

NOW TV'den açıklama: Ali Koç ile Aziz Yıldırım'ı reddettik - Gazete Münevver

 

TV PROGRAMINDA YILDIRIM’IN SÖZÜ YANLIŞ ANLAŞILDI!
Seçimden bir gün önce Habertürk’te bir araya geldikleri canlı yayında Aziz Yıldırım’ın ağzından çıkan bir cümle çok tartışılmıştı. Aziz Yıldırım’ın “Ben emekli oldum. Ben 20 yıl başkanlık yaptım bitti o günler. Benim artık Fenerbahçe’ye gelipte bir şey yapma şansım yok” demişti. Yaşı ilerlediği nedeniyle seçim sürecinde Ali Koç’a destek veren kesim tarafından sıkça eleştiri gören Aziz Yıldırım’ın bu söyleminin pek çok kişi tarafından yanlış anlaşıldığı ifade edilidi. Yıldırım’a yakın isimler, “Başkan 72 yaşında olabilir. Böylesine zor bir ortamda karar verip adaylığını açıklaması, seçim sürecince 19 saate varan seçim çalışmaları, verdiği Fenerbahçe mücadelesi herkese örnek olması gereken bir emektir. Bu emeğin 10’da birini bu kulüpte verebilen başka bir isim yoktur. Bugüne kadar her kötü günde akla gelen kurtarıcı hep Aziz Yıldırım olmuştur. 3 Temmuz ve sonrasındaki süreci pek çok kişi unutmuş ve görmezden gelmiştir. O günden bu güne kadar geçen süre zarfında Aziz Bey’in mücadelesini kimse takdir etmiyor. Kendisinin bu söylemi, zaten seçim sürecinde de farklı zamanlarda dile getirilmiş bir söylemdir. Sayın Aziz Yıldırım kendisine bir dönem verilmesini, sonraki seçimde Fenerbahçe’yi rayına sokup artık dinlenmeye çekileceğini beyan etmiş, ailesine vakit ayırmak istediğini söylemiştir” dediler.

 

YILDIRIM BİLDİKLERİNİ NEDEN GİZLİYOR?
Yine aynı canlı yayında konuşulan “Fetöcüler” ve “Baronlar” konusunda kimleri kastettiğini söylemeyen Aziz Yıldırım, Ali Koç’a “Açıklarsam sen değil ben altında kalırım” demişti. Daha önceki bir konuşmasında da Nihat Özdemir’i kastetederek, “O benim arkadaşım. Bu kulüp için çok emek harcadı, para harcadı. Vefasızlık yapıyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz. Hiç bir şey sizin bildiğiniz gibi değil, bilmediğiniz çok şey var” demişti. Yıldırım’ın bu söylemleri kongre üyeleri arasında tartışma konusu olmuş, pek çok kongre üyesi Aziz Yıldırım’ın bildiklerinin bir kısmını bile olsa camia ile paylaşmasını istemişti.

 

KOÇ GRUBU BU İŞİN NERESİNDE?
Kongre süresince ortaya pek çok iddia geldi. Bu iddiaların başında tuttuğu takım her ne olursa olsun, Koç grubuna bağlı bayilere zorla kongre üyeliği yaptırıldığı geliyor. Opet, Otokoç, Fiat, Ford, Arçelik ve Beko gibi markaların binlerce bayisinin başka takımları tutsalar bile kongre üyesi yapıldığı, Ali Koç’un da kemik 16 bin oya sahip olduğu ve bu kongre üyeliği çalışması yapıldıktan sonra da hızla kulüp üyeliği ücretlerinin fahiş rakamlara çekildiği iddiaları halen daha gündemi meşgul ediyor.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    33,988533,9951% -0.21
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    38,017538,0903% 0.39
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    45,196345,2591% 0.46
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    40,095040,1217% -0.36
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    25,063325,0766% 0.11
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    4.523,674.623,18% 0,88
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    2.827,292.827,63% 0,88
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    63.162,815.044

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış