DOLAR34,0681% 0.01
EURO38,0461% 0.16
STERLIN45,2728% 0.3
FRANG40,2839% 0.04
ALTIN2.804,06% 0,04
BITCOIN60.559,260.523

Ortalık Şimdi Çok Karışacak!

Yayınlanma Tarihi :
Ortalık Şimdi Çok Karışacak!

Aziz Yıldırım – Acun Ilıcalı gerilimi büyüyor! Acun Ilıcalı’nun şikayeti üzerine Anadolu Adliyesi’nde ifade veren Aziz Yıldırım’ın 20 sayfalık ifadesi gündeme bomba gibi düştü!

 

8 Haziran’da yapılan Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’ndan önce, seçim çalışmaları sırasında birbirlerine karşı yaptıkları açıklamalarla gündeme gelen Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanı ve son seçimlerdeki başkan adayı Aziz Yıldırım ile Ali Koç’un listesinden yönetime giren Asbaşkan Acun Ilıcalı arasındaki gerilim hat safhaya ulaştı.

 

Ne Yaşanmıştı?

3 Haziran 2024 tarihinde Acun Ilıcalı, seçimdeki rakipleri Aziz Yıldırım’la ilgili bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu ve kulübün Yıldırım döneminde büyük borç içinde olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım’ın kendisi için kullandığı “Adnan Hocacı” cümlesine de “Üzücü.. Aziz Yıldırım başkanlığı çok istiyor olabilir. Başkan olmak için birilerini karalamaya çalışmak, yakışmıyor. 35 sene önceki mevzudur ya. Ayıptır” diye yanıt verdi.

 

Aziz Yıldırım’dan Şok İddialar!

Bunun üzerine A.Yıldırım, Bursa’da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Çok kaşınmasın, hakkındaki belgeleri açıklarım. Adnan Oktar’a sadece 1 sene gittim diyor ama 9 sene gitmiş. Dominik’te FETÖ’cülere pasaport ve oturma izni veriyormuş dediler. Kendisiyle konuştum ve yapma dedim. Yapmıyorum, etmiyorum dedi…”

 

Acun Ilıcalı Dava Açtı!

Bunun üzerine Acun Ilıcalı, Yıldırım’la ilgili “hakaret, iftira ve suç uydurma” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması istemiyle savcılığa şikayet dilekçesi sundu. Anadolu Adliyesi’ne ifade için çağrılan Aziz Yıldırım ise savcılığa 20 sayfalık bir savunma sundu.
YILDIRIM SAVUNMA!
Fenerbahçe’nin eski Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nda ifade verdi. Yıldırım yazılı olarak sunduğu savunmasında şu cümleleri kurdu;
“Müştekin başvurusu üzerine bir soruşturma açılmış olması nedeniyle savunma hakkımı kullanabilmem için aşağıda belirttiğim hususların araştırılmasını ve müşteki Ali Acun Ilıcalı’ya belirteceğim soruların sorulmasını talep ediyorum. Sayın savcılık tarafından talep ettiğim hususlarda inceleme yapıldığında herhangi bir suç işlemediğim net olarak görülecektir. Sarf ettiğim şikayete konu açıklamalarım devletimizin resmi belgelerine dayanmaktadır”.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016’da hazırladığı Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü iddianamesine, iddianame üzerine İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasındaki fezleke ve delillere atıfta bulunduğunu söyleyen Aziz Yıldırım şöyle devam etti:
“Ben, müşteki hakkında gerçeğe aykırı herhangi bir isnatta bulunmadım. Örneğin, Adnan Oktar iddianamesinin 2416. Sayfasında şüpheli Mehmet Alp Ü.’nün ifadesinin özetine yer verilmiştir. Şüpheli ifadesinde; ‘O gruba mensup benim bildiğim, tanıdığım, Oktar Babuna, Kartal İş, Acun Ilıcalı, Ömer Ilıcalı… isimli müşterilerim vardır’ şeklinde bilgi vermiştir. Şüpheli Mehmet Alp Ü.’nün iddianamede yer alan ifadesinde de açıkça görüldüğü üzere Acun Ilıcalı’nın Adnan Oktar grubu içinde olduğu ve eleman kazandırdığı açık bir şekilde vurgulanmıştır”.
ŞU SORUYA YANIT VERİLMELİ!
Aziz Yıldırım, iddianameden örnekler verdiği dilekçesinde şu soruya da yanıt istedi;
“Somut delil ve aleyhe beyanlara rağmen Acun Ilıcalı hakkında neden söz konusu soruşturma kapsamında şüpheli olarak işlem yapılmamıştır? A.Oktar, “Acun da benim talebemdi. Abisi de. Acun da 10-15 yıllık talebemdir. O çok yaman bir kereta” ifadesine yer vermiştir. Müşteki Ilıcalı, suç örgütü elebaşı A.Oktar’ın bu açıklamaları karşısında herhangi bir değerlendirme yapmış mıdır? Müşteki, Oktar’ın bu açıklamaları üzerine ‘A.Oktar bana iftira atıyor, hakaret ediyor’ diye kendisinden şikayetçi olmuş mudur? Manevi tazminat davası açmış mıdır? Acun Ilıcalı, Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunmamışsa veya tazminat davası açmamışsa bunun nedeni nedir? Acun Ilıcalı, Adnan Oktar’ın kendisi hakkındaki bu beyanları doğru olduğu için mi bugüne kadar herhangi bir dava açamamıştır? Acun Ilıcalı hakkında bugüne kadar hangi yasal işlemler yapılmıştır? Bu hususlarla ilgili olarak hukuki bir sıfatla ifade vermiş midir? Vermemişse kendisini kim korumaktadır? Burada eksik olan husus İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bugüne kadar Acun Ilıcalı isimli şahıs hakkında neden soruşturma yapmadığıdır?”
DELİLLER TOPLANSIN!
Kendisinin her hangi bir suç işlemediğini yada hakaret etmediğini savunmasında belirten Yıldırım, sorduğu soruların yanıtlanmasını ve konuyla ilgili gerekli delillerin toplanmasını istedi. Yıldırım’ın 20 sayfalık bu mesajları içeren savunmasından sonra gözler Acun Ilıcalı cephesine çevrildi.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    34,061534,0681% 0.01
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    37,888138,0461% 0.16
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    45,035545,2728% 0.3
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    40,261040,2839% 0.04
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    25,045825,0567% 0.04
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    4.486,034.584,64% 0,04
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    2.803,772.804,06% 0,04
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    60.559,260.523

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış